Florian’s morning är den svenska singer-songwritern Mats Lideborg. Den officiella historien om ’Florian’ började 2018 i Stockholm, Sverige, efter två decennier av ett liv som turnerande musiker och ett nysläppt album med hans tidigare band ’If I ruled the world’. Florian’s morning uppkom som ett soloprojekt som förmedlar hans egna ärliga berättelser om kärlek, mental ångest och ångest.

Musiken blandar hans sång med milda gitarrer och ärliga melodier. Hans sound är jordnära, hjärtligt och påminner om artister som: Elliot Smith, Phoebe Bridgers, Conor Oberst och Rufus Wainwright.

Debutsingeln Nothing Can Tear Us Down släpptes i september 2019 följt av hans debutalbum ”Out of sight, Out of mind” släppt på hans eget bolag Florians Music. En turné 2020 var på gång men ställdes in, precis som det mesta, av Covid-19.

Den 25 september 2020 släppte Florians Morning sin egen version av den svenska croonerklassikern ’Stad i ljus’, som ursprungligen sjöngs av Tommy Körberg 1988, i en ny, spröd och fyllig version med Florians sång som mittpunkten i låten.

Under 2023 har Mats tagit med sin gamla musikaliska vapendragare Jonnie Andersson i projektet och tillsammans jobbar dom på ett nytt album som släpps senare i år.

ARRANGÖR

Martinsson restauranger AB
Adress: Rådhustorget 5, Vadstena
E-post: johan@radhuskallaren.com

VADSTENABULLRET

Plats: Övre hamnparken i Vadstena
Tors 20 juli
Fre 21 juli
Lör 22 juli

Följ oss